- Από τα προηγούμενα, μπορεί να δικαιολογηθεί το συμπέρασμα ότι η λίμνη Πρασιάς ήταν η ίδια που αργότερα ονομάστηκε Κερκίνη (Circinitis), ή λίμνη του Στρυμώνας , παρόλο που έρχεται σε αντίθεση με την γνώμη του D’ Anville, που ταυτίζει την Πρασιά με τη Βόλβη. (Leake, τόμ. ΙΙΙ, σ. 210)
- Τώρα η λίμνη Μπεσικιά, ίσως κυρίως επειδή ο Ηρόδοτος περιγράφει τη λίμνη Πρασιάς να περικλείεται από ορισμένα ορυχεία, τα οποία αργότερα παρήγαγαν για τον Αλέξανδρο ‘Α ένα τάλαντο την ημέρα ( επομένως με αυτή την επισήμανση του Ηροδότου, βρίσκουμε ότι τα τετράδραχμα του Αλεξάνδρου Α΄ είναι από τα παλαιότερα νομίσματα αυτού του μεγέθους, στη μακεδονική σειρά) , χωρίζονταν από την Μακεδονία μόνο από το βουνό Δύσωρον. Ο D’ Anville, ο οποίος πρέπει να γνώριζε από τα ταξίδια του Μπελόν για την ύπαρξη των ορυχείων της Σιδηρόκαψας, μπορεί να υπέθεσε ότι αυτά ήταν τα εν προκειμένω ορυχεία και επομένως ότι η γειτονική λίμνη ήταν η Βόλβη. (Leake, τόμ. ΙΙΙ, σ. 211)
- Τα ονόματα και οι αποστάσεις είναι:Φίλιπποι,(12Μ.Π.)Δραβίσκος,(8Μ.Π.) Στρυμόνας,(13Μ.Π.) Σάρξα,(18Μ.Π.) Σκοτούσσα,(4Μ.Π.) Ηράκλεια, συνολικά 55 Μ.Π.Ο Στρυμώνας αντιστοιχεί στη διασταύρωση του ποταμού του Νευροκοπίου, για τον οποίο ο Ντ’Ανβίλ επηρεασμένος από τις αρχές, παρόλο που ήταν εντελώς αντίθετος με τον Ηρόδοτο, υπέθεσε ότι ήταν ο πραγματικός Στρυμώνας .Η Σάρξα αντιστοιχεί στη Ζίχνα και η Σκοτούσσα στο σημείο που ο Στρυμώνας διέσχιζε τη λίμνη.(Leake, τόμ.ΙΙΙ, σ.227)
- Ο D’ Anville αποκαλεί τις πεδιάδες της Πελαγονίας, πεδιάδες της Παιονίας. (Pouqueville, τόμ. ΙΙΙ, σ. 24)