Η Αρναία υποψιάζομαι ότι είναι το ίδιο μέρος το οποίο ο Στέφανος Βυζάντιος ονόμαζε Καλάρνα, τα ίχνη της τελευταίας εμφανίζονται κοντά σε αυτό το τμήμα της ακτής το οποίο αποδίδοταν με τον όρο Turris Calarnaea και ο Μελάς την τοποθετεί ανάμεσα στον Στρυμόνα και το λιμάνι του Κάπρου.(Leake, τόμ. ΙΙΙ, σ.170)
Ο Στέφανος Βυζάντιος αποδίδει την πόλη Λυκόφρων στην Πιερία. (Leake, τόμ. ΙΙΙ, σ. 317)
Η Θέραμβος εμφανίζεται στα κείμενα του Στέφανου Βυζάντιου να βρίσκεται σ’ ένα ακρωτήριο, ή πολύ κοντά σε αυτό, για το οποίο, λόγω της θέσης του ο Λυκόφρων, σε ένα κείμενο του σχετικά με τη Φλέγρα, την αρχαία πόλη της Παλλήνης, αναφέρει και τη Θέραμβο.(Leake, τομ. ΙΙΙ, σ. 156)
Παρόλο που ο Στέφανος Βυζάντιος διακρίνει το Σίρις από τις Σέρρες, στην πραγματικότητα είναι το ίδιο μέρος. (Leake, τόμ. ΙΙΙ, σ. 209)
Η Αισύμη ονομάστηκε Ημαθία, όπως αναφέρεται από τον Στέφανο Βυζάντιο και τον Λίβιο. (Leake, τόμ.ΙΙΙ, σ. 225)
Φαίνεται ότι η Άλωρος δεν απείχε πολύ από το Καψοχώρι, η θέση του οποίου, απέναντι από το μυχό του Θερμαϊκού κόλπου, ταυτίζεται με την περιγραφή του Στέφανου Βυζάντιου. (Leake, τόμ. ΙΙΙ, σ. 436)
Το πραγματικό όνομα του Τρίουλου (όπως αναφέρεται από τον M. Cousinery) υποπτεύομαι ότι είναι Τράγιλος, καθώς ο Στέφανος Βυζάντιος αναφέρεται σε μια μακεδονική πόλη με αυτό το όνομα αυτό.(Leake, τόμ.ΙΙΙ, σ. 228)
Η πόλη Γραίρος πρέπει να είναι η Γάζορος και μαθαίνουμε από τον Στέφανο Βυζάντιο ότι πρόκειται για μακεδονική πόλη. (Leake, τόμ. ΙΙΙ, σ. 229)
Ο Στέφανος, ο οποίος απαριθμεί πέντε πόλεις με το όνομα Χάλκις, δεν αναφέρει αν υπήρχε πόλη με αυτό το όνομα στη Θρακική Χαλκιδική. (Leake, τόμ. III, σ. 456)
Οι Παναίοι αναφέρονται από τον Στέφανο ως φυλή των Εδονέων. (Leake, τόμ. ΙΙΙ, σ. 465)
Η κωμόπολη Κουλακία, που αποκαλούταν από τους αρχαίους Έλληνες Χαλάστρα, μνημονεύεται από τον Πλούταρχο και από τον Στέφανο Βυζάντιο. (Isambert, σ.65)