- Η Αρέθουσα, γνωστή για την κατοχή του τάφου του Ευριπίδη, φαίνεται πως βρισκόταν στο πέρασμα του Aulon, καθώς περιγράφεται απο τον Αμμιανό ως μια κοιλάδα και σταθμός πολύ κοντά στον Bromiscus ( Bromiscus cui proxima Arethusa convalis et statio est in qua visitur Euripidis sepulchrum.- Ammian. 1. 27, c. 4. – Plutarch. in Lycurg. – Addaei Epig. in Antholog. vol. ii. p. 226, Jacobs. – Stephan. in Βορμίσκος, whence Όρμος seems to have been the Etymon.).(Leake, τόμ.ΙΙΙ, σ.170-171)
- Φαίνεται απο το Οδοιπορικό της Ιερουσαλήμ οτι την εποχή της Ελληνικής Αυτοκρατορίας υπήρχε ένα mutatio ( σταθμός ), ή μέρος αλλαγής αλόγων, στον τάφο του Ευρυπίδη, ο οποίος ήταν στο δρόμο απο την Αμφίπολη στην Απολλωνία, είκοσι Ρωμαϊκά μίλια απόσταση απο την πρώτη και έντεκα απο την τελευταία (Itin. Hierosol. p. 604. Wessel.).(Leake, τόμ.ΙΙΙ, σ.171)
- Οι πληροφορίες μας σχετικά με τον τάφο του Ευριπίδη είναι άφθονες. Μια ολόκληρη σειρά συγγραφέων αναφέρονται στην τοποθεσία αυτού του αξιοσημείωτου μνημείου. Ο Πλούταρχος, ο Βιτρούβιος, ο Πλίνιος,ο Αύλος Γέλλιος, ο Στέφανος και ο συγγραφέας του «Οδοιπορικού από το Μπορντώ στην Ιερουσαλήμ» δηλώνουν ότι η θέση του τάφου ήταν κοντά στον Βρωμίσκο στην κοιλάδα της Αρέθουσας. Υπάρχει κάποια ιδιομορφία στον τρόπο προφοράς του ονόματος της πόλης. Κάποιοι όπως ο Θουκυδίδης το γράφουν ως Βρωμίσκο, ενώ μεταγενέστεροι συγγραφείς, όπως ο Στέφανος μεταφέρουν το δεύτερο και το τρίτο γράμμα της λέξης και το αναγράφουν ως Βωρμίσκο. Ο δε Στέφανος αναφέρει το Βωρμίσκο ως πόλη της Μακεδονίας, όπου ο Ευριπίδης τραυματίστηκε από ένα είδος σκυλιών, που στην μακεδονική γλώσσα ονομάζονταν «Εστερίτσες». (Clarke, σσ. 382 – 384)